Noord Holland
Bloemendaal Parnassia Altijd los
Bloemendaal
Landgoed Caprera
Landgoed Caprera, een echt hondenbos. Je moet er wel voor betalen, maar dit is zeker de moeite waard!!
Klik hier voor meer informatie
Castricum strand na zeven uur 's avonds
Castricum de duinen Aangelijnd in de duinen
IJmuiden strand De hond mag daar niet overal los lopen. Op de boulevard moet hij b.v. aangelijnd worden. Wel mag hij zomer en winter los op het strand wat bereikbaar is vanaf de parkeerplaats aan de Heerenduinweg en dan richting Bloemendaal. Tussen 01 april en 01 oktober is dat betaald parkeren, in de winterperiode dus gratis. Sinds zomer 2001 is het ook toegestaan om daar met de hond te komen.
Spaarnwoude De hond is natuurlijk welkom in dit gebied. Maar in het belang van hygiëne en bescherming van planten, dieren en vee hebben zij regels opgesteld. Er zijn een aantal gebieden waar honden niet los mogen lopen. Het zijn de terreinen van het veenweidegebied Dijkland, de Hekslootpolder, de dierenweiden in Oosterbroek en Buitenhuizen, de Peddelpoel en de golfbaan. Het aanlijngebod wordt nabij deze terreinen aangegeven met borden. In de periode van 1 oktober tot 1 april mag uw hond loslopen bij de stranden en grasoevers nabij zwemwater. Maar van 1 april tot 1 oktober is het op deze terreinen verboden voor honden.
Recreatiegebied "het Twiske" in Oostzaan. In het Twiske mag je alleen op aangegeven gedeelten met de hond los lopen. Er staan bordjes. Aangelijnd en Los.
Wijk aan Zee Alleen in de wintermaanden los In de zomermaanden mag de hond na 19.00 uur loslopen op het strand.
Obdam Obdammermeertje De Weel Los
Amsterdamse Bos Altijd los
Het Bergerbos: In het Berger Bos mogen honden van 15 juni tot 13 maart los lopen. Van 14 maart tot 14 juni (het broedseizoen) mogen honden alleen aangelijnd in het Bergense Bos wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Wie lekker lang wil wandelen kan via het Bergense Bos door de duinen naar het strand Bergen aan Zee wandelen. Ook naar de Schoorlse Duinen en het strand van Schoorl wandelen is mogelijk.
Start: parkeerplaats tegenover pannenkoekenhuis/pizzeria Duinvermaak, Breelaan 132, 1861 GH Bergen (NH)
Hondenlosloopgebied: ja (in het broedseizoen van 14 maart
Recreatiegebied de Geestmerambacht bij Langedijk Langs S3 richting Schagen. Van 1 april tot 1 november alleen aangelijnd op de paden, helaas niet meer zwemmen dan.
Heemstede Groenendaalse bos .honden mogen los, geheel omringd door hekken i.v.m. oerossen dus hond kan ook niet weglopen.tevens kinderboerderij en van april tot oktober speeltuin.
Zandvoort De duinen aan zuidkant is een losloopplaats voor honden, je kunt via parkeerplaats doorlopen naar strand. Het strand is alleen in de wintermaanden toegankelijk voor loslopende honden. s’zomers alleen op beperkte plekken toegankelijk voor honden,er worden echt hoge boete’s uitgeschreven als je je hier niet aan houd!!!
Vooral met mooi zomer weer actieve controle.
Velsen aan de Heerenduinweg Het stuk bos bij het parkeerterrein van het natuurpark
"De Heerenduinen".
Hier zijn ook twee grote velden aan waar de hond ook los mag.
Purmerend In het Purmerbos mogen honden in bepaalde gebieden loslopen dit staat ook aangegeven met borden.
Monnickendam In  (hemmelland) mogen de honden vanaf 1 oktober tot 1 april loslopen en in deze periode op bepaalde gebieden in dit natuurgebied, ook leuk is het hier omdat ze in het ijsselmeer kunnen zwemmen.
Naarden Rond de vesting kan je ook heerlijk lopen rond lopen is ongeveer 3.5 km en je kan je hond daar ook lekker laten zwemmen hij mag gewoon los, alleen weet ik niet of je ze daar moet laten zwemmen met heel warm weer ik weet niet of blauwalg gevaarlijk is voor honden er zijn wel altijd kinderen aan het zwemmen maar het is normaal geen echt zwemwater dus het zal niet gecontroleerd worden denk ik.
Schoorlse bos Vanaf 1 september tot 1 maart los, daarbuiten aangelijnd
Bos bij restaurant '' de Tafelberg'' in Blaricum Los
Spanderswoud in Bussum Het hele jaar los. Het grootste gedeelte van het bos vrij voor loslopende honden.
Hargen

Duingebied 1 september tot 1 maart (duintoegang achteraan de grote parkeerplaats).

Amsterdam.Zuidoost Gaasperplas rondlopen 5km hond los.
Mens en dier kunnen hier in schoon water zwemmen
Haarlemmermeer Recreatiegebied De Groene Weelde aan de Kruisweg bij Hoofddorp (achter het voormalig Floriade-terrein)is een heel groot gebied met vele kleine eilandjes, waar je zowel op de paden als langs de slootkanten
HET HELE JAAR DOOR JE HOND LOS MAG LATEN LOPEN!
Haarlemmermeer Haarlemmermeerse Bos, aan overkant van weg langs De Groene Weelde (bereikbaar via tunnel). Hier mag je op verschillende plaatsen komen, soms met hond aangelijnd. Wordt duidelijk aangegeven met borden.
De groene Weelde is ook direkt bereikbaar via de N210. Spieringweg richting. Vijfhuizen op rijden, meteen rechtsafslaan en weer meteen links af.
Heerhugowaard Het Waarderhout. Is een stuk bos van staats bosbeheer waar een losloop beleid heerst.Worden veel honden uitgelaten, altijd gezellig.
Santpoort-noord "Bosbeek", vlakbij de molen, aan de Velserhooftlaan. Niet zo heel groot, maar je kan aardige loop maken. Je kan het bos op meerdere plaatsen in/uit. Altijd veel andere honden en zeer aardige mensen.
Schagerbrug Pettemerbos in de duinen tussen Petten en ECN terrein. De zuidelijke helft hiervan mag de hond los, de noordelijke helft tot het ECN terrein moet aangelijnd. Staat duidelijk op borden aangegeven.
Den Helder Mariëndal (bij de Donkere Duinen) is lekker te lopen en de honden mogen hier ook los. Er Is een kinderboerderij vlakbij in de buurt.
Boswachterij
Schoorlse Duinen
In de Schoorlse Duinen mogen honden van 1 september tot 1 maart los, de rest van het jaar aangelijnd.
Landgoed Elswout In landgoed Elswout moeten honden aan de lijn. Maar in het naastgelegen landgoed Duinvliet mogen honden los lopen. Dit landgoed is bereikbaar vanaf de P-plaats van landgoed Elswout, Elswoutslaan, Overveen.
Boswachterij Purmerbos In het noordelijk deel van het Purmerbos (bij sportvelden en Purmerenderweg in Purmerend) mogen honden los lopen. Het deel ten zuiden van de Groeneweg is niet toegankelijk voor honden. In de rest van het gebied moeten honden aan de lijn.
Overveen Kraantje lek; aan duinlustweg te Overveen. Tevens speeltuin voor kinderen. Pannekoeken zijn er heerlijk. Honden vrij loslopen.
Restaurant Kraantje Lek website:http://www.kraantjelek.nl
Haarlem

Rond de molenplas wandelen; honden mogen geheel los !
als beloning kan je jezelf een bak koffie in het vooruitzicht stellen bij restaurant de Molenplas.

* Neem de A9 naar Haarlem, afslag Haarlem Zuid
* Bij de eerste stoplichten linksaf (Amerikaweg)
* Aan het einde rechtsaf
* Bij de eerste stoplichten linksaf (Europaweg)
* Bij de derde stoplichten linksaf (Groningenlaan)
* Volg de weg (flauwe bocht naar rechts)
* Vlak na bejaarden tehuis "Molenburg" linksaf (kleine weg door woonwijk)
* Negeer het doodlopend bord en blijf gewoon rechtdoor gaan (Waertmolenpad)
* Welkom bij Restaurant/Partycentrum "de Molenplas"
* Indien onze eigen parkeerruimte door drukte vol blijkt te zijn kunt u aan het begin van het pad parkeren.

Nieuw Vennep Aan het meest zuidelijke puntje van Noord Holland grens Nieuw Vennep met Lisserbroek / lisse. Ligt een echte hondenuitlaat gebied. Zelf sloten en meertjes zijn er aangelegd. Je parkeert je auto op de parkeerplaats gelegen aan de Getsewoudeweg (paralel met de N207)  en je bent klaar voor een klein uurtje wandel genot.