RabiŽsvaccinatie

Deze website over Bouviers is onafhankelijk van opzet. De makers willen proberen U zo objectief mogelijk informatie aan te bieden.

English version

 

Start
Omhoog

 
Het is om hondsdol van te wordenÖ

De EU regels voor reizende honden zijn weer eens veranderd. Maar gelukkig wordt het allemaal wel makkelijker en mogelijk ook goedkoper. Goed nieuws dus !

Wat is er veranderd ?

Tot voor kort moesten honden die de grens over gingen ieder jaar opnieuw tegen rabiŽs worden ingeŽnt. Ook als het vaccin waarmee je hond was ingeŽnt langer geldig was dan 1 jaar moest je toch een nieuwe prik halen. Dat is nu niet meer nodig.

Als je naar een EU land op vakantie gaat en je dierenarts een rabiŽsvaccin gebruikt dat meerdere jaren geldig is, hoeft je hond dus pas opnieuw te worden ingeŽnt als de geldigheids-
duur is verstreken. Dat kan je dus moeite en veel geld besparen.

Hoe kun je geld besparen ?

Als je niet meer ieder jaar een prik hoeft te halen, bespaar je dus op zowel consult- als vaccinatiekosten bij je dierenarts. Er is in Nederland slechts ťťn vaccin verkrijgbaar dat 3 jaar geldig is. Dit is Nobivac RabiŽs, geproduceerd door Intervet. Dit vaccin is kwalitatief hoogwaardig, even duur en net zo effectief werkzaam als de korter geldige vaccins. Als je dierenarts dit type vaccin (nog) niet gebruikt kun je hem of haar daar natuurlijk gewoon om vragen.

Gemak dient de baas !

Maar binnen de immuniteitsperiode inenten blijft erg belangrijk. Want als je te laat bent voor een prik moet je minimaal 21 dagen wachten voordat je naar het buitenland mag. Ook als je hond al eens een bloedtest heeft gehad, is die dan niet meer geldig.

En wie weet over een jaar, of zelfs over 3 jaar in geval van het Nobivac vaccin, nog wanneer dat precies moet gebeuren ?

Help ons hondenbezitters te informeren.

Wetswijzigingen zijn belangrijk voor alle hondenbezitters. En natuurlijk kennen wij niet iedereen. Daarom vragen wij je hulp bij het verspreiden van dit bericht. Zo komen zoveel mogelijk mensen op de hoogte en kunnen ook zij kosten besparen. Een hondenleven is toch al duur genoeg.

Al vast heel erg bedankt voor jullie hulp !
 

Verstuur dit bericht door naar andere hondenbezitters.

 

Bericht overgenomen van "Dogsincluded"
 

Bericht aan Webbeheerder

Al onze artikelen zijn puur informatief - Hier kunnen geen rechten aan worden ontleent - Bij twijfel  neem contact op met uw dierenarts.