Behendigheid

Deze website over Bouviers is onafhankelijk van opzet. De makers willen proberen U zo objectief mogelijk informatie aan te bieden.

English version

 

Start
Omhoog

 

Behendigheid
Om de cursus Behendigheid te kunnen volgen hoeft u geen gehoorzaamheidsdiploma te hebben. Indien u denkt dat u met uw hond een behoorlijk gehoorzaamheidsniveau hebt (ongeveer B-niveau), kunt u zich inschrijven voor de beginnerscursus. Om toegelaten te worden voor deze cursus wordt er vaak een test afgenomen om te kunnen beoordelen of de combinatie inderdaad de vereiste gehoorzaamheid bezit die voor Behendigheid vereist is.

 

Dit zijn leuke actieve cursussen voor sportieve honden en bazen. De honden leren springen, klimmen, balanceren en slalommen. De bazen leren vooral reageren, inschatten en hardlopen.

De behendigheid wordt vaak ingedeeld in 3 klassen, al naar gelang de schofthoogte van de hond.
 

In principe kan dus iedere hond (afhankelijk van de grootte, vanaf 1 jaar) meedoen met behendigheid, mits de hond niet te dik is en geen andere lichamelijke problemen heeft, zoals b.v. H.D of E.D. Voor alle behendigheidscursussen bevelen wij dringend aan de hond vooraf te laten keuren door een dierenarts. Deze sport is ook voor de eigenaar fysiek belastend, houd u daarbij rekening met bijvoorbeeld hartklachten en/of ademhalingsproblemen.
 


Beginners
U leert uw hond de basistoestellen, zoals de hoogtesprong, katteloop, breedtesprong, slurf en tunnel te nemen. Veel aandacht wordt besteedt aan het correct uitvoeren van de toestellen. Snelheid is van ondergeschikt belang.

Gevorderden
Het nemen van de basistoestellen wordt geperfectioneerd en wisselingen worden getraind. Toestellen worden zowel van links als rechts getraind. Snelheid wordt belangrijker. Combinaties van toestellen worden getraind.

Topgroep
U wordt geacht alle toestellen te beheersen. Er wordt getraind op snelheid, wissels en tactiek bij het lopen van parcoursen. Training is op recreatief niveau.

Wedstrijdgroep
Indien u alle toestellen beheerst en u kunt samen met uw hond een parcours afleggen dan bent u in staat om mee te gaan doen aan landelijke wedstrijden. Speciaal voor die combinaties bestaan er wedstrijdgroepen, waar voornamelijk wordt getraind op parcoursen en gedeelten hiervan.

 


Er wordt getraind op snelheid, wissels en tactiek bij het lopen van parcoursen

Bericht aan Webbeheerder

Al onze artikelen zijn puur informatief - Hier kunnen geen rechten aan worden ontleent - Bij twijfel  neem contact op met uw dierenarts.